Over HR Atelier

HR Atelier - Elina Van Win

Elina Van Win

Ik heb een passie voor mensen, human resources en hoe nieuwe medewerkers werving, selectie, onboarding en welzijn ervaren. Inclusieve en duurzame tewerkstelling zijn mijn uitgangspunt!

Ik deed heel wat HR ervaring op in verschillende profit- en non profitsectoren (Coca-Cola Enterprises, Familiehulp, Steunpunt Mens en Samenleving, Rode Kruis Vlaanderen, Ferm kinderopvang,…)

Op mijn 40e ging ik terug naar de schoolbanken voor de Master Sociaal Beleid aan de KU Leuven, optie Arbeid, Samenleving en Organisatie. Niet alleen een leerrijke en verrijkende tijd, maar ook een plezante tijd, samen met de studenten die hun “eerste” jeugd beleefden.

Mijn masterproef over inclusief onboarden in 2022 vond ik zo inspirerend, wat ertoe leidde dat ik van onboarden mijn missie maakte. Ook hoe werkgevers kunnen zorgen voor retentie van jonge medewerkers boeit me. Daarover deed ik in 2023 een project tijdens de Executive Master HRM aan de Antwerp Management school.

Wie ben ik?

Tijdens mijn verblijf van drie jaar in Colombia ben ik een echte netwerker geworden: ik moest daar tenslotte vanaf nul een netwerk opbouwen, wat me heel wat geleerd heeft!

Professioneel netwerken deed ik vooral door mijn tewerkstelling bij SAM als inhoudelijk medewerker: Dat leverde me niet alleen een groot netwerk op in de social profit, waardoor ik heel wat zicht op ondersteuningsmogelijkheden bij tewerkstelling, maar maakt ook dat ik me snel inwerken in organisaties. Mijn expertise rond onboarden en kennis van de social profit maakte dat ik ook opgenomen werd in het expertennetwerk van Verso.

Mijn gezin en vrienden, reizen, natuur, cultuur, mountainbiken en lezen geven me daarnaast tonnen energie en zin!

Elina Van Win - HR Atelier

Een verhaal met een inclusieve en duurzame blik

 

Mijn missie is om bij te dragen aan een inclusieve en duurzame visie op Human Resources. Tijdens mijn master Sociaal Werk en Sociaal Beleid raakte ik gefascineerd door het onderwerp inclusief onboarden. Door mijn literatuurstudie ontdekte ik de vele voordelen van goed uitgebouwde onboardingprocessen, niet alleen voor duurzame tewerkstelling, maar ook voor het welzijn van medewerkers. Ik geloof dat werken een zinvolle en positieve ervaring moet zijn voor zowel werkgevers als medewerkers, en daarom zet ik me in voor de ontwikkeling van een beleid dat deze doelen ondersteunt.

Inclusie is voor mij vanzelfsprekend. Om een HR-beleid inclusief te maken, is het soms nodig om specifieke doelgroepen zoals mensen met een migratie-achtergrond, jonge of juist oudere medewerkers, of medewerkers met een beperking, extra aandacht te geven.

Zo ontstond HR Atelier, dat symbool staat voor het maatwerk dat ik lever voor organisaties. Mijn ervaring en overtuiging zijn de basis voor het opzetten van een positief verhaal in de tewerkstelling van (nieuwe) medewerkers.

Ik ontwerp en implementeer HR-processen altijd in co-creatie met zowel de directie als de medewerkers, om zo tot een gedragen en duurzaam beleid te komen. Ik kijk ernaar uit om jouw organisatie te leren kennen en te ondersteunen!

Ik was te gast in de podcastreeksen ‘Leef en Leid authentiek‘ van Impact Organisatiecoach Liesbeth Lambrecht en ‘De magie van de feelgood ondernemer’ van Touch of Gold.

 

 

In aflevering 10 van ‘Leef en leid authentiek’ kan je mijn visie op HR en op nieuwe medewerkersbeleid beluisteren.

 

De cruciale rol van onboarding voor het succes van grote en kleine organisaties en bedrijven, daarover vertel ik in aflevering 72 van De Magie van de Feelgood Ondernemer’.

 

 

HR werkt samen met volgende partners:

  • Samen met Herd begeleiden we lokale besturen bij de uitbouw van hun duurzaam en inclusief onboardingsbeleid
  • Dankzij de samenwerking met The Brain Hub hebben we aandacht voor en expertise over neurodiversiteit en neuro-inclusieve onboarding en neuro-inclusieve werkvloeren

 

 

"Met haar enthousiasme, kennis en gedrevenheid weet Elina een groep te stimuleren het eigen leerproces in handen te nemen."

Lieve Van Aerschot, Deelnemer lerend netwerk

"Elina ontwikkelde een beleid rond onboarding voor onze organisatie. Ze doet dat op een heel toegankelijke manier en houdt maximaal rekening met de noden van zowel de werkgever als de werknemers. Een warm welkom, het welzijn van de medewerkers en de verbinding met de organisatie staan daarbij centraal. Een heel fijne samenwerking!'

Tanne Somers, Steunpunt Mens en Samenleving

‘Elina kan met iedereen overweg. Dat maakt dat ze ten volle gaat voor een inventief HR-beleid met oog voor diversiteit. Zij luistert echt naar de noden en communiceert haar intelligente voorstellen helder. Haar probleemanalyse draagt bij aan nieuwe inzichten waarmee zij aan de slag gaat. Ook haar achtergrondkennis uit verschillende opleidingen en ervaringen helpt daarbij. Ik heb een fijne samenwerking met haar achter de rug met steeds constructieve feedback.’

Tinne Leysen, Bloomup

‘Elina heeft steeds veel intelligent doorzicht in wat voor mensen belangrijk is en wat mensen drijft. Creatief met ideeën. Ze heeft een groot hart voor HR, kan luisteren naar wat er (niet) gezegd wordt en heeft een fantastische gevoel voor humor!’

Wies Pairoux, Reward Expert Belfius

'Ik heb Elina leren kennen als een enorm gedreven en ondernemende HR professional met een authentieke persoonlijkheid. Door haar luistervaardigheid en onderzoekende houding weet ze haar expertise doeltreffend in te zetten. Elina is voor mij een waardevolle, leuke en inspirerende sparringpartner.'

Tom Vanbrabant, HR Manager BeTrue

'Als collega ondernemer en organisatiecoach deed ik een aantal keer beroep op Elina's expertise rond medewerkersbeleid. Wat een know how heeft ze over wat er nodig is om sterke medewerkers aan te trekken, maar vooral te behouden. En dat is iets waar heel wat organisaties waarmee ik werk struggelen. Elina haar inclusieve en duurzame aanpak is een meerwaarde voor elke organisatie of bedrijf die zoekend is in het medewerkersbeleid. Voeg daar haar enthousiasme, humor, authenticiteit en gedrevenheid aan toe en je hebt de perfecte mix voor een partnerschap dat je verzekerd mooie resultaten oplevert.'

Liesbeth Lambrecht, Impact Organisatiecoach

'Elina is een erg gedreven en warm persoon. Tijdens onze samenwerking heb ik Elina ervaren als iemand met heel vernieuwende standpunten die kritisch elementen in vraag durft stellen. Elina heeft een pragmatische en efficiënte aanpak, die ik sterk kan appreciëren. Vanuit haar ruime ervaring in HR-beleid en onboarding kon ik veel bijleren rond het opleiden en coachen van nieuwe medewerkers in mijn organisatie. Ik kan de samenwerking met Elina zeker aanbevelen.

Soetkin Kesteloot, directeur Kotee-motena

'Elina is een erg gedreven en warm persoon. Tijdens onze samenwerking heb ik Elina ervaren als iemand met heel vernieuwende standpunten die kritisch elementen in vraag durft stellen. Elina heeft een pragmatische en efficiënte aanpak, die ik sterk kan appreciëren. Vanuit haar ruime ervaring in HR-beleid en onboarding kon ik veel bijleren rond het opleiden en coachen van nieuwe medewerkers in mijn organisatie. Ik kan de samenwerking met Elina zeker aanbevelen.

Soetkin Kesteloot, directeur Kotee-motena

'Elina is a very warm and open person. With a professional ease and flair she can tackle the challenges and contribute greatly as a team member. I enjoyed very much working together with her and appreciated her original and creative input and viewpoints.'

Stijn Geeraerts, HR Business Partner Jaguar Land Rover Belux

'Elina straalt haar expertise uit en blijft tegelijk toegankelijk, een kunst die ze toelegt op een medewerkersbeleid dat ondersteunend is voor een organisatie en haar medewerkers. Ze bouwt bruggen en schept vertrouwen. Een absolute aanrader om met haar samen te werken!'

Daisy Nauwelaers, SAM, Steunpunt Mens en Samenleving

'Het gesprek met Elina heeft mijn dag een geweldige boost gegeven en kwam mijn geest ten goede; creatief, levendig, vrij. Wil ik vaker doen!'

Tineke Melkebeek, Talent Ecquisition Specialist, Spotit

Pin It on Pinterest