op jouw maat: van advies tot volledige uitbouw van een onboardingsbeleid voor jouw organisatie

Individuele begeleiding   

HR Atelier

Wil jij het beleid voor nieuwe medewerkers verbeteren? Kies je voor advies, begeleiding of besteed je de uitbouw het liefst helemaal uit?

 

Nieuwe medewerkers aantrekken en behouden door te kijken, met de onboardingsscan, wat geoptimaliseerd kan worden in jouw organisatie: van employer branding, werving, selectie tot onboarding en gesprekken met medewerkers. 

Elke actie met aandacht voor de 5 dimensies:

sociale connectie: het belangrijkste om te werken aan minder verloop én minder verzuim

wederzijdse verwachtingen en duidelijkheid over rollen

– connecteren met de organisatiecultuur

gestroomlijnde en goed georganiseerde logistiek en administratie wanneer een nieuwe medewerker start

– een gedeelde verantwoordelijkheid voor connectie met nieuwe medewerkers

Ik ga graag met jou aan de slag!

 

 

Elina Van Win - HR Atelier

Wat mag je verwachten?

Afhankelijk van jouw noden bouw jij het onboardingsbeleid zelf uit, of bouwt HR Atelier dit voor jou uit. 

Je kan kiezen voor regelmatige gesprekken waarin HR Atelier advies geeft. Je kan de toolbox onboarding plus aankopen, zodat je al het materiaal hebt om je beleid vorm te geven. 

Je kan beroep doen op HR Atelier om het onboardingsbeleid helemaal uit te bouwen en te implementeren in jouw organisatie.

HR Atelier kan jou ook helpen met bepaalde aspecten van de uitbouw van je onboardingsbeleid, bijvoorbeeld het geven van infosessies of workshops voor je leidinggevenden, het uitbouwen van een meter- en peterbeleid, intervisies voor peters en meters, het afnemen van de onboardingsscan bij je nieuwe medewerkers en leidinggevenden,…

 

 

 

Elina Van Win - HR Atelier

Praktisch

Prijs

De prijs voor een individuele samenwerking is een uur- of dagtarief. Vraag ernaar bij HR Atelier

  Locatie

  Ik kom graag regelmatig naar jouw organistie. Ik werk voor België en Nederland. Tussendoor kunnen er online gesprekken gepland worden. Geef je liever de voorkeur aan online begeleidingsmomenten, dan kan dit ook.

  Veelgestelde vragen

  niet gebruiken

  Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

  Hoe groot moet mijn organisatie zijn?

  Grootte maakt geen verschil. Een goed beleid voor nieuwe medewerkers staat los van de grootte. HR Atelier heeft ervaring met kleine organisaties als grote internationale bedrijven en dit zowel in de social en nonprofit als privésector.

   

   

  Hoe zorgen we ervoor dat het onboardingsbeleid blijft leven als de samenwerking met HR Atelier stopt?

  Het is belangrijk dat het onboardingsbeleid gedragen wordt door de hele organisatie. HR Atelier zorgt mee voor de implementatie. Dat gaat enerzijds over het digitaliseren en automatiseren van processen, al dan niet in het eigen HRIS, en anderzijds over mensen begeleiden in hun rol bij onboarding. Zo geeft HR Atelier ook infosessies of workshops aan leidinggevenden over hun rol bij onboarding, en ondersteunt HR Atelier meters en peters bij hun rol. HR Atelier werkt ook vanaf het begin samen met iemand in uw organisatie die de uiteindelijke rol van facilitator van de onboarding zal opnemen. De facilitator zorgt ervoor dat leidinggevenden ondersteuning en materiaal hebben om hun onboardingsrol op te nemen.

   

  Wat is de link met werving, selectie, employer branding, gesprekken, verzuim,...?

  Een duurzame onboarding start met de manier waarop je mensen werft en selecteert. Ook de verwachtingen die je creëert via sociale media, website, vacature, gesprekken en via je medewerkers als ambassadeurs zijn heel belangrijk. Deze verwachtingen moeten aantrekkelijk, realistisch en inclusief zijn. HR ondersteunt bij het optimaliseren of uitbouwen van deze processen. Soms blijkt uit de onboardingsscan dat er nog andere processen verbeterd of uitgebouwd kunnen worden, bijvoorbeeld regelmatige gesprekken met alle medewerkers (niet alleen de nieuwe) of een aanwezigheidsbeleid. Ook hierbij kan HR Atelier jou ondersteunen. 

  niet gebruiken

  Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

  Wie doet de begeleiding?

  De begeleiding gebeurt door mezelf, Elina Van Win, ik ben HR partner gespecialiseerd in onboarding en in duurzame tewerkstelling, diversiteit en inclusie.

  Voor sommige vragen werk ik samen met partners. Bijvoorbeeld: voor het beeldmateriaal wanneer we aan je employer brand werken, wanneer we adverteren bij vacatures, of wanneer er spanningen zijn in een team die aangepakt moeten worden om nieuwe medewerkers goed te kunnen onboarden.

   

   

  Wat is de inhoud van een uitgebreide samenwerking?

  Tenzij dit al gebeurde, starten we met een scan om te kijken wat de belangrijkste dimensies zijn om aan te werken in jouw organisatie, en om quick wins en lange termijndoelstellingen te bepalen. Om iedereen mee te nemen in het verhaal betrekken we leidinggevenden vanaf het begin. We bouwen een onboardingstraject met een vaste structuur, waarin we maatwerk voorzien. Het maatwerk zit vooral in de gespreksmodellen die ervoor zorgen dat leidinggevenden het onboardingstraject kunnen bijsturen op maat van de noden van de nieuwe medewerker. Er wordt een buddysysteem ontwikkeld waarbij aandacht is voor rolverdelingen van buddies, leidinggevenden, HR en van andere collega’s en waarbij ook aandacht is voor ondersteuning van leidinggevenden en buddies. Er worden acties genomen op vlak van gesprekken met nieuwe medewerkers, preboardingsacties, automatisatie en digitalisering van het proces, ontwikkelen van materiaal of gebruik van materiaal uit de toolbox, etc… Plan een gesprek met HR Atelier voor meer gedetailleerde info.

   

  Ik ben wel overtuigd, maar mijn collega's niet. Hoe ga ik hiermee om?

  Een onboardingsbeleid uitbouwen is geen verantwoordelijkheid voor HR alleen. In principe faciliteert HR het proces, en ligt er een belangrijke verantwoordelijkheid bij leidinggevenden. Deze mensen worden ondersteund door HR en door het materiaal uit de toolbox onboarding (zoals tijdlijnen, gespreksmodellen, rolverdelingen oefeningen, video’s, stappenplannen,,…). HR Atelier kan ook workshops of infosessies geven in jouw organisatie, om draagvlak te creëren over het wat, waarom en hoe van onboarden.

  HR Atelier - Elina Van Win

  Ik wil samenwerken

  Contacteer HR Atelier voor een vrijblijvende kennismaking.

  "Met haar enthousiasme, kennis en gedrevenheid weet Elina een groep te stimuleren het eigen leerproces in handen te nemen."

  Lieve Van Aerschot, Deelnemer lerend netwerk

  "Elina ontwikkelde een beleid rond onboarding voor onze organisatie. Ze doet dat op een heel toegankelijke manier en houdt maximaal rekening met de noden van zowel de werkgever als de werknemers. Een warm welkom, het welzijn van de medewerkers en de verbinding met de organisatie staan daarbij centraal. Een heel fijne samenwerking!'

  Tanne Somers, Steunpunt Mens en Samenleving

  ‘Elina kan met iedereen overweg. Dat maakt dat ze ten volle gaat voor een inventief HR-beleid met oog voor diversiteit. Zij luistert echt naar de noden en communiceert haar intelligente voorstellen helder. Haar probleemanalyse draagt bij aan nieuwe inzichten waarmee zij aan de slag gaat. Ook haar achtergrondkennis uit verschillende opleidingen en ervaringen helpt daarbij. Ik heb een fijne samenwerking met haar achter de rug met steeds constructieve feedback.’

  Tinne Leysen, Bloomup

  ‘Elina heeft steeds veel intelligent doorzicht in wat voor mensen belangrijk is en wat mensen drijft. Creatief met ideeën. Ze heeft een groot hart voor HR, kan luisteren naar wat er (niet) gezegd wordt en heeft een fantastische gevoel voor humor!’

  Wies Pairoux, Reward Expert Belfius

  'Ik heb Elina leren kennen als een enorm gedreven en ondernemende HR professional met een authentieke persoonlijkheid. Door haar luistervaardigheid en onderzoekende houding weet ze haar expertise doeltreffend in te zetten. Elina is voor mij een waardevolle, leuke en inspirerende sparringpartner.'

  Tom Vanbrabant, HR Manager BeTrue

  'Als collega ondernemer en organisatiecoach deed ik een aantal keer beroep op Elina's expertise rond medewerkersbeleid. Wat een know how heeft ze over wat er nodig is om sterke medewerkers aan te trekken, maar vooral te behouden. En dat is iets waar heel wat organisaties waarmee ik werk struggelen. Elina haar inclusieve en duurzame aanpak is een meerwaarde voor elke organisatie of bedrijf die zoekend is in het medewerkersbeleid. Voeg daar haar enthousiasme, humor, authenticiteit en gedrevenheid aan toe en je hebt de perfecte mix voor een partnerschap dat je verzekerd mooie resultaten oplevert.'

  Liesbeth Lambrecht, Impact Organisatiecoach

  'Elina is een erg gedreven en warm persoon. Tijdens onze samenwerking heb ik Elina ervaren als iemand met heel vernieuwende standpunten die kritisch elementen in vraag durft stellen. Elina heeft een pragmatische en efficiënte aanpak, die ik sterk kan appreciëren. Vanuit haar ruime ervaring in HR-beleid en onboarding kon ik veel bijleren rond het opleiden en coachen van nieuwe medewerkers in mijn organisatie. Ik kan de samenwerking met Elina zeker aanbevelen.

  Soetkin Kesteloot, directeur Kotee-motena

  'Elina is een erg gedreven en warm persoon. Tijdens onze samenwerking heb ik Elina ervaren als iemand met heel vernieuwende standpunten die kritisch elementen in vraag durft stellen. Elina heeft een pragmatische en efficiënte aanpak, die ik sterk kan appreciëren. Vanuit haar ruime ervaring in HR-beleid en onboarding kon ik veel bijleren rond het opleiden en coachen van nieuwe medewerkers in mijn organisatie. Ik kan de samenwerking met Elina zeker aanbevelen.

  Soetkin Kesteloot, directeur Kotee-motena

  'Elina is a very warm and open person. With a professional ease and flair she can tackle the challenges and contribute greatly as a team member. I enjoyed very much working together with her and appreciated her original and creative input and viewpoints.'

  Stijn Geeraerts, HR Business Partner Jaguar Land Rover Belux

  'Elina straalt haar expertise uit en blijft tegelijk toegankelijk, een kunst die ze toelegt op een medewerkersbeleid dat ondersteunend is voor een organisatie en haar medewerkers. Ze bouwt bruggen en schept vertrouwen. Een absolute aanrader om met haar samen te werken!'

  Daisy Nauwelaers, SAM, Steunpunt Mens en Samenleving

  Pin It on Pinterest