Communiceren met anderstalige medewerkers

door | 10 juli 2024

Hoe communiceer jij met je anderstalige medewerkers?

Heb jij ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—น al ontdekt? Ik ben een grote fan!

 

Als je met mij hebt samengewerkt, een workshop hebt gevolgd, of een webinar hebt bijgewoond, weet je dat ik veel waarde hecht aan inclusief taalgebruik. Hoe leg je bijvoorbeeld ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป, ๐—น๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ณ ๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด uit aan iemand met een ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—น of achtergrond? En laten we eerlijk zijn, zelfs voor moedertaalsprekers kan onze wetgeving en loonberekening complex zijn.

 

๐Ÿ‘‰ Uit mijn gesprekken met medewerkers met een migratieachtergrond blijkt keer op keer dat zij het lastig vinden om te begrijpen hoe hun loon wordt berekend of hoe de arbeidswetgeving in elkaar zit.

 

๐Ÿ‘‰๐— ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜๐—ถ๐—ฝ: Installeer de app Leessimpel (https://www.leessimpel.nl/) en maak een foto van een pagina uit je arbeidsreglement. Je zult versteld staan hoe behulpzaam deze app is om ingewikkelde teksten om te zetten in duidelijke taal.

 

Ik hoor graag jouw ervaringen: ๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ? Laat het me zeker weten!

 

BTW: informatie rond vertaalapps en leessimpel werd ook toegevoegd aan de ๐˜๐—ผ๐—ผ๐—น๐—ฏ๐—ผ๐˜… ๐—ผ๐—ป๐—ฏ๐—ผ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฝ๐—น๐˜‚๐˜€, thema ‘maak je onboardingsbeleid inclusief’

Pin It on Pinterest

Share This